onsdag 29 februari 2012

Liten uppdatering, kanske?

Jäjä, så det blev...

Det är ju klart, att det som kan strula, det ska strula...annat är väl inte att vänta?

Så här var det: vi vann ju budgivningen på en trerummare inne i Fagersta, och hade kommit överens med ägaren om att vi skulle få ta nyckeln till den från och med i torsdags, alltså den 23 februari. Vi packade in våra kläder, en "nödlåda" för att få igång köket så fort som möjligt, och så in med Selma på kvarvarande utrymme i bagageutrymmet. In med oss i framsätena och sedan iväg. Så långt var allt frid och fröjd.
När vi är nånstans mitt ute i ingenstans i skogarna i gränslandet mellan Värmland och Dalarna i skymningen på onsdagen så ringer telen. Det var lägenhetsinnehavaren, han hade då pratat med ordförande i sin brf, och denne hade avrått från att ge oss nyckel i förtid. Dessutom ville denne ordförande träffa oss, men hade absolut inte tid innan lördag kl 12.00...jaha? Hade han ens GREPPAT att vi kommer 1: från annat land och 2: har dryga 80 mil i resväg...tänkte han att vi skulle sova i bilen kanske? EN hotellnatt hade vi bokat, på Avesta Stadshotell.
Där blev vi väldigt paffa, och liksom dinglade i luften en hel del, om man säger så! Slutsatsen vi drog var att vi nog inte var välkomna som hyresgäster där, så då började den stora jakten på bostad!

Fagersta kommun hade inga lediga hyreslägenheter, så nästa val blev Norbergs kommun. Det är bara 1.7 mil mellan orterna, så det är ingen Romresa precis. Samtal med ansvarig för de kommunala bostäderna i Norberg gav oss en tid kl 10.00 fredag för att titta på lägenhet, det är ca 10% outhyrt här.
Vi lyckades hitta en camping där vi för övrigt fick hyra en stuga så vi hade någonstans att sova torsdag till fredag. Campingen är även flyktingförläggning, så det var mer än deprimerande att se de människor som levde där, i väntan på beslut.

Kl. 10 på fredag förmiddag blev vi lotsade av S, ansvarig för Norbergs kommunala lägenheter, för att titta på ett radhus, 4 rok. Lägenheten är jättefin, helt nytapetserad och nymålad, så vi tackade ja till den. Kl 13 skrev vi kontrakt, 13.30 var vi vid lägenheten för att lasta ur bilen...då satt redan våra namn på postlådan! :)

När vi fick tag i ordförande och vicevärd till det hus i Fagersta där vi från början tänkt oss att bo, så förstod de att de inte handlat riktigt rätt, eller tillräckligt förhört sig om varför vi var i behov av nyckel till lägenheten så snabbt. Tillsammans med lgh-innehavaren kom vi överens om att kontraktet skulle rivas, och han får lägga ut sin lägenhet till försäljning igen. Det är ett attraktivt område, så det går fort för honom att sälja igen :)

Så var det. Nu är vi lyckligen installerade här i Norberg, på Gulsparvsvägen 10 E. Området är lugnt, inbott, och känns väldigt tryggt och bra. Grannsamverkan med polis och Hyresgästförening gör en extra trygghet, och här pratar grannar med varandra och hjälper varandra. Sånt gillas! :)

Nu kan det bara bli bättre... ^^

Akta er för citronerna...

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar