måndag 26 december 2011

Dagmars vrede

Dagmar var en väldigt arg och otrevlig orkan. Jag tror inte ens att Gevalia hade blidkat damen ifråga :(

Vi har upplevt det i särklass vidrigaste dygnet sedan vi flyttade hit. Den vindmätare vi förlitar oss på ligger vid Ona fyr. Dessvärre finns inga mätningar efter kl 19 i går kväll, då blåste den uppenbarligen sönder. Då hade vindstyrkor på 38.1 m/s uppmätts som medelvind, och i byarna kom vinden upp till 55.8 m/s. Gränsen för orkan går vid 32.6...så ni förstår att det inte varit något festligt väder här. Det har VRÅLAT runt huset, skrikit och pipit, gnisslat och gnytt. Det lät ungefär som när ett tunnelbanetåg är på väg in mot en underjordisk station, då kan ni få en liten uppfattning om hur det låter. Strömmen for vid 20.30 i går kväll men återkom någon gång under natten. Nätet fick vi tillbaka vid ettsnåret idag.

Nu har vi nästa storm i håret, styrkor upp mot 25 m/s är utlovade. Fy fan! Lamporna blinkar oroväckande igen, och det står väl inte på innan vi är utan el ännu en gång.

För oss personligen ställer det här till massor! Den 29 skall vi vara på begravning i Bjästa är det meningen, men vem vågar ge sig ut efter vägarna när det ligger en halv skog på vägbanorna och de träd som ännu inte tippat med all säkerhet gör det i den här nya stormen. Dessutom skall vi den 28 befinna oss i en mellansvensk stad för  att träffa lite folk.

Det här är inte bra.
Jag är rätt orolig, och rädd.

Akta er för citronerna...

Over and out!

2 kommentarer:

  1. Ja jag förstår att man är rädd, naturen har väldiga krafter :( tittat i aftonbladet och sett att det varit kaotiskt!

    SvaraRadera
  2. Det var många år sedan man var med om en sådan otäck storm :(
    Men som tur var hade vi bara strömavbrott ca 3 timmar :)
    Kramen♥ godnatt

    SvaraRadera