måndag 19 december 2011

Nämenjomenvaddå?

Så här alldeles innan jul är det en massa massa tankar som åker omkring i en annars rätt tom skalle. Det är mycket nu, skulle jag vilja säga.

Veckan innan jul fick vi hastigt ge oss av till Sverige då min svärmor blev väldigt dålig. Inte oväntat, i och för sig, men det blev utdraget. Käre maken var hos sin familj, jag var hos finaste vännen. Eftersom man i det här landet inte får ledigt för att åka till döende nära släkting så kunde vi inte stanna till det var över, så vi var tillbaka här i Norge när svärmor gick bort på luciakvällen.

Det är ju inte precis någon nöjestripp att åka härifrån Sunnmöret till Husum, på en bra dag med goda färjeförbindelser (läs: då det klaffar och man slipper stå och vänta ett par timmar på nästa tur) och gott väglag så tar det i runda slängar 15 timmar för 90 mil. Då tar vi inte särskilt mycket pauser, mer än för mat, toabesök och rastning av vovve. Efter en sån här tripp så skulle man behöva vara ledig ytterligare en vecka för att sova ikapp sig, man är ju ingen direkt ungdom längre, och det tar på fruktansvärt att åka så här, fram och tillbaka.

Anyhows, nu stundar en resa till, det blir begravning den 29 december. Allmänna kommunikationer i den här delen av landet är ett rent skämt, så det blir till att klämma in sig i bilen igen och göra om resan. Den här gången är det även andra saker på gång, men inget som kan förtäljas här och nu, det får bli senare om det fortfarande är aktuellt.

Jag får vara kryptisk, det är min blogg ^^
Ni får vara nyfikna, men det tjänar inget till :D

 Akta er för citronerna...

Over and out!

2 kommentarer:

  1. Vilken tur att man slipper vara nyfiken :) fint det är här!

    SvaraRadera
  2. man gör vad man kan av det lilla som erbjuds :)

    SvaraRadera