onsdag 28 december 2011

Spännande värre!

Morn folket :)

Igår var det resdag igen. 15 timmar i bil från Brattvåg till Fagersta
Jag ljuger inte om jag säger att vi uppevde ALLA vädertyper som finns, tropisk värme undantaget! När vi klev in i bilen hemma så hade vi storm (högst oväntat...) och det började precis flyga lite hagel i luften. En mil senare då vi precis kom ur tunnlarna innan Vatne så vräkte snön ner, det var som att köra in i en vitmålad vägg! Sedan  lättade det lite, blev lite mera regnblandat elände...fram till vi kom till Tresfjord, vill säga. Tresfjord är vackert när det är vackert väder. Gårdagens biltur runt fjorden bjöd på enorma blixtar och åska...samt jävulska hagel som lät som någon kastade smågrus på bilen. Efter ytterligare någon mil började det snöa igen, och det höll i sig till vi kommit till Dombås, mer eller mindre. Dombås, det är en knutpunkt som ligger i Dovre, och där får vi välja om vi vill åka E6 norrut eller söderut. Igår blev det söderut, mot Lillehammer och senare Trysil. Underbart väder blev det, sol, knallblå himmel och tempen pendlade några grader över och under nollan. I Elverum stannade vi till lite för att kolla kartan, och det var fantastiska pärlemo-moln som speglade sig i en helt stilla sjö i skymningsljuset. Det finns ingen kamera i världen som kan göra såna bilder rättvisa, men jag tog ett gäng i vart fall, bra att ha som minnesstöd över en sagolikt vacker syn och stund :)

Jäjä, vi kom fram till Fagersta och tog in på C.Dickens, som har den goda smaken att ta emot hundar också. Cred och pluspoäng för det! Underbart rum med kokvrå, stort och rymligt badrum med dusch samt supersköna sängar! Jag har sovit åtta timmar rakt av, i säng och rum som var okända för mig, det är ett jättegott betyg för att man känner sig trygg och har det bra :)

Nu väntar några spännande timmar, vad det rör sig om? Det berättar jag senare..kanske! :)

Akta er för citronerna...

Over and out!

3 kommentarer:

  1. Kör försiktigt efter vägarna :)
    Kramen♥

    SvaraRadera
  2. det ska vi *kramar tillbaka* :) här hemma är även den smalaste länsväg bredare och i bättre skick än de norska riksvägarna, så vi njuter av varenda mil med svensk asfalt under dubbdäcken :D

    SvaraRadera